Utilitatea încălzitoarelor staționare
10/12/2018
Cititorul de tahograf și carduri șofer Tacho2Safe
11/12/2018
Arata tot

Modificari la codul rutier din Italia care afecteaza soferii romani

Ambasada Romaniei in Italia a anuntat pe pagina de Facebok modificarea Codului Rutier italian care afecteaza romanii care locuiesc sau stationeaza cu masina mai mult de 60 de zile in Italia.

Iata ce spune noul cod rutier din Italia:

– Modificarile aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care au rezidenta in Italia de mai mult de 60 de zile sa circule cu un vehicul inmatriculat in strainatate. Sunt exceptate de la aceasta interdictie anumite cazuri de concesiune in leasing, inchiriere sau in comodat, pentru care va rugam sa faceti referire la textul integral al legii.

Pentru cazurile de incalcare a interdictiei de circulatie a vehiculului inmatriculat in strainatate, amenzile administrative variaza intre 712 si 2.848 euro. Autoritatea Rutiera Italiana (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdictia de circulatie pentru vehiculul in cauza, care este sechestrat. In cazul in care, dupa 180 de zile de la data infractiunii, nu au fost indeplinite formalitatile pentru inmatricularea vehiculului in italia, vehiculul este confiscat.

Citeste si: Cum poti afla daca un nr de inmatriculare este sau nu disponibil

– articolul 132 al Codului Rutier prevede ca vehiculul inmatriculat in strainatate, pentru care au fost indeplinite formalitatile vamale si cele prevazute de articolul 53 Cod Rutier, poate circula in Italia un an pe baza certificatului de inmatriculare din statul de origine, cu indeplinirea  tuturor obligatiilor vamale si plata taxelor de vanzare-cumparare. Dupa incheierea perioadei de un an, titularul vehiculului trebuie sa  solicite autoritatilor italiene competente o foaie de parcurs si inregistrarea vehiculului pentru a putea parasi teritoriul italian. Sanctiunile prevazute pentru incalcarea dispozitiilor articolului 132 sunt aceleasi ca la articolul 93.

Tudor
Tudor
Car addict. Ex BMW Driver. Autonapoca writter.

Like us on Facebook!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai recente stiri auto, poze si video.