Inchirierea auto pe termen lung – ce avantaje au cei care opteaza pentru acest serviciu

Serviciul de tip rent a car este tot mai popular. In timp ce mare parte din public vede in acesta o modalitate mai facila de planificare a plecarilor in vacanta, cei din mediul business nu sunt privati de avantaje. Mai multe decat a inchiria un autoturism pentru cateva zile, agentiile care detin flote auto destinate acestui serviciu isi permit sa ofere inchiriere pe termen lung. Iata si cat de avantajoasa este aceasta.

Ce presupune inchirierea pe termen lung

Inchirierea pe termen lung se refera la un numar de zile mai mare de 21. Devine asadar o alternativa pentru leasing, masina personala. Marele avantaj al acestei alegeri se refera la costuri mai mici, fata de tarifele ce sunt aplicate la serviciul rent a car cuprins intre 1 si 14 zile, spre exemplu. Pe masura ce numarul de zile creste, scade tariful.

Serviciile de tip rent a car Bucuresti si nu numai, valabile in toata tara, fie ca sunt pe termen scurt, mediu sau lung se adreseaza oricui. In mare parte avantajele sunt aceleasi:

  • Se cunosc de la inceput costurile. Spre exemplu o agentie de acest gen, din capitala, Trax Auto, include in pretul de inchiriere TVA-ul, asigurarea RCA si CASCO. De asemenea, sunt asigurate nevoi precum cele ce tin de intretinere sau chiar inlocuirea masinii.
  • Evitati leasingul sau alte solutii. Din punct de vedere al celor care activeaza in domeniul business, dinamica domeniului de activitate face ca la un moment dat sa fie nevoie de asigurarea transportului. Mai usor de inchiriat decat de renuntat la un leasing, costurile la rent a car sunt deloc de neglijat. Spre exemplu, costurile de devalorizare nu sunt o problema, in timp ce partea de intretinere este asigurata de firma de inchiriere.
  • Inchirierea pe termen lung permite mobilitate mai mare. Asadar permite trafic mai extins cu masina aleasa, spre alte orase, fara sa fie nevoie sa fiti limitati, fara sa fie nevoie de a pune la punct starea masinii in acest sens.
  • Nu sunt griji privind plata impozitelor sau a taxelor de vreun fel, cu exceptia celor de drum aplicate pe autostrazile unde veti circula sau altele de acest gen.
  • Contractele pot fi negociate incat sa includa si alte dotari extra pentru masina dorita a fi inchiriata.

Citeste si: Piesele care se uzeaza cel mai usor la o masina diesel

Mai mult decat atat, inchirierea pe termen lung pentru cei din lumea business inseamna si alte avantaje. Spre exemplu, serviciul rent a car este rentabil pentru ca nu sunt percepute plati in avans, costurile sunt fixe si in functie de asigurarile alese puteti fi acoperiti in caz de accident, avarii, daune, furt etc. Cheltuielile aferente unor servicii de acest gen sunt deductibile in totalitate, intrand in categoria de cheltuieli de afaceri.

Consiliere

Atunci cand intentia este de a inchiria o masina pe termen mai lung se au in vedere aceleasi referinte despre ce tip de masina este mai rentabila. Daca faceti drumuri lungi in afara orasului, sunt recomandate masinile diesel. Pentru mediul urban cele compacte sunt preferate pentru ca este mai usor sa va strecurati prin trafic sau sa gasiti loc de parcare in jungla urbana cu ore de trafic infernal.

Citeste si: Cand trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze?

In functie de scopul calatoriei se va alege si tipul de masina. Consilierea joaca un rol important aici. Pentru cei din mediul business clasa de masini de lux este desigur preferata, Audi fiind n topul preferintelor de multe ori. SUV-urile sunt si ele pe lista, mai ales daca traseul avut in vedere este unul mai dificil. Van-ul este ideal pentru familii sau cei care calatoresc alaturi de echipe de oameni, de personal.

Cum inchiriati pe termen lung

Trebuie ales de la bun inceput perioada de timp, intrucat acest lucru este trecut in contract. Dupa expirarea termenului puteti cere reinnoire de contract, dar nu este 100% sigur ca veti primi aceeasi masina.

De preferat sa alegeti o agentie locala de inchirieri, pe care o cunoasteti sau despre care ati auzit. In stil modern tot mai multe firme de acest gen permit colaborarea mai facila, online, unde se pot realiza si rezervari, care de altfel au prioritate in lista de clienti. Indiferent de acest aspect, disponibilitatea agentilor de rent a car pare sa fie relevanta.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.